Duurzaamheid bij Danone

Duurzaamheid bij Danone

Telkens als we eten en drinken, kiezen we voor de wereld waarin we willen leven. Bij Danone zijn we daar absoluut van overtuigd. Met onze internationaal erkende B CORP®-certificering en onze status als “bedrijf met een missie” streven we ernaar om meer verantwoord zaken te doen en bij te dragen aan een inclusieve economie voor iedereen en voor onze planeet.

Wij zetten ons in voor gezondheid om gezondere eet- en drinkgewoonten te bevorderen. Wij innoveren en bieden unieke producten aan – 80% van ons portfolio is al Nutri-score A & B*. We hebben de toegevoegde suikers in onze zuivelproducten verminderd met -18,6% (tussen 2017 en 2021) en 57% van de Alpro-portfolio is zonder of met een laag suikergehalte.

En omdat we weten dat de gezondheid van de planeet en de gezondheid van mensen met elkaar verbonden zijn, hebben we ons ertoe verbonden onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen in lijn met het 1,5°C Science-Based Targets initiatief om onze impact op de opwarming van de aarde te verminderen. Specifiek in België werken we samen met een 80-tal melkveehouders om de uitstoot van de landbouw te verminderen en regeneratieve praktijken toe te passen, met aandacht voor de bodem, het dierenwelzijn en de levensomstandigheden van de boeren. Tussen 2017 en 2021 is de koolstofvoetafdruk van onze melk met 20% verminderd.

Onze productievestiging in Rotselaar draait op 100% hernieuwbare elektriciteit en is in 2021 erkend als ‘Fabriek van de Toekomst’, met name vanwege de milieuambities. Dit alles is in lijn met onze concrete ambities om onze ecologische voetafdruk van boer tot bord te verkleinen, maar ook met onze inspanningen om circulaire verpakkingen te promoten en voedselverspilling tegen te gaan.

Meer informatie: Danone in België – One Planet, One Health (danonebelgie.be)

Duurzaamheidsambities – One Planet, One Health (danonebelgie.be)

*zuivel, plantaardige en aquadrinks, op basis van volumes van 2021.