Soubry smaakt naar duurzaam samen

Soubry smaakt naar duurzaam samen

Als enige Belgische pastaproducent zet Soubry sterk in op duurzaamheid. Jaarlijks produceren we 100.000 ton pasta — van veld tot bord maken we bewuste, verantwoorde keuzes.

Zo halen we het merendeel van onze tarwe uit Europese landbouwcoöperaties die duurzame teeltmethodes toepassen. Onze pasta’s zijn gezond, puur natuurlijk en scoren uitstekend op de Nutri-Score.

Ook op het vlak van transport kiezen we voor milieuvriendelijke oplossingen. Maar liefst 66% van onze tarwe komt via de binnenvaart. Eén schip vervangt immers 30 vrachtwagens! Ons eigen binnenschip La Coruña is uitgerust met een EURO 6-motor die kan draaien op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) – gerecycleerd frituurvet – waarmee we onze CO₂-uitstoot tot 90% kunnen verlagen.

In onze productie zetten we volop in op duurzaamheid: 3.000 zonnepanelen, een efficiënt waterbeheer, een multimodaal transportsysteem en verpakkingen die voor 99% recycleerbaar zijn, maken hier integraal deel van uit.

Maar duurzaamheid gaat voor ons verder dan ecologie. Mensen samenbrengen zit in ons DNA. Met initiatieven zoals “Soubry op Kamp” en steun aan voedselbanken brengen we mensen letterlijk én figuurlijk samen — rond de tafel én in de samenleving.

Soubry smaakt naar samen. En dat proef je.