Nutricia : zijn MVO-missie

Nutricia : zijn MVO-missie

Samen bouwen aan de toekomst. Daarom is Nutricia voortdurend bezig met meer duurzame ontwikkeling. Vanaf december 2020 zijn we er trots op dat we de B Corp™-certificering hebben behaald. Het behalen van deze certificering betekent het nastreven van ambitieuze milieu- en maatschappelijke doelen, terwijl we tegelijkertijd onze betrokkenheid tonen bij onze medewerkers en klanten en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Dit is verankerd in het DNA van Nutricia.

Sinds 1896 is het Nutricia’s missie om mensen jong en oud te voeden – en we doen er alles aan om dat te bereiken!

Praktisch gezien is Nutricia, als onderdeel van de Danone groep, een Danone “missiebedrijf”, wat betekent dat we deze extra-financiële doelstellingen formeel in onze wettelijke statuten hebben opgenomen. We streven naar een vermindering van onze uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 in lijn met de internationale SBTi 1,5°C norm.

Om dit te bereiken, implementeren we ambitieuze strategieën om de uitstoot in onze fabrieken en in onze hele waardeketen te verminderen. We werken er ook aan om onze verpakkingen tegen 2030 meer circulair te maken. En al onze medewerkers spelen een rol bij het vormgeven van Nutricia’s toekomst door middel van onze ‘One Person. Eén stem. One Share” programma. Tot slot ontwerpen we onze producten zorgvuldig om te voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en regelgeving, en om zo goed mogelijk in jouw behoeften te voorzien.